SEZNAM ALERGENŮ

publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU

1.    OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK

(pšenice A, žito B, ječmen C, oves D, špalda E, kamut nebo jeho hybridní odrůdy a výrobky z nich F)

2.    KORÝŠI

a výrobky z nich

3.    VEJCE

a výrobky z nich

4.    RYBY

a výrobky z nich

5.    PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY)

a výrobky z ní

6.    SOJOVÉ BOBY (SÓJA)

a výrobky z nich

7.    MLÉKO

a výrobky z něj

8.    SKOŘÁPKOVÉ PLODY

mandle A, lískové ořechy B, vlašské ořechy C, kešu ořechy D, pekanové ořechy E, para ořechy F, pistácie G, makadamie a výrobky z nich H

9.    CELER

a výrobky z něj

10. HOŘČICE

a výrobky z ní

11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM)

a výrobky z nich

12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY

v koncentracích vyšších 10 mg,ml/kg,l vyjádřeno v SO2

13. VLČÍ BOB (LUPINA)

a výrobky z něj

14. MĚKKÝŠI

a výrobky z nich